luni, 18 octombrie 2010

TRATAREA ȘOCULUI EMOTIONAL

ȘOCUL EMOTIONAL SE TRATEAZA CU REMEDII FLORALE BACH

Suntem trecatori prin aceasta viata si trebuie sa invatam sa intampinam evenimentele care vin, sa le primim ca pe niste lectii si sa devenim mai intelepti. Fiecare dinte noi, daca ne supunem unei autoobservatii, vom constata ca de-a lungul vietii am suferit mai multe șocuri emotionale.

Evenimentele care pot provoca șocuri emotionale sunt numeroase: pierderea locului de munca, a capacitatii de munca, schimbarea statutului familial datorita unui divort sau separari, pierderea statutului social sau profesional, pierderea unei posesiuni, case, mosteniri, aflarea unei vesti proaste despre propria sanatate, parasirea sau despartirea temporara ori definitiva de locuri dragi precum tara sau orasul natal, pierderea libertatii, pierderea unei parti a corpului fizic, despartirea de o persoana draga (prieten/partener), pierderea unei fiinte dragi din familie sau a unei persoane foarte apropiate, accidentele, oricare ar fi natura lor, pierderea unei sanse sau posibilitati de afirmare / avansare, pierderea unui examen, etc. Acestea produc un dezechilibru in adancul fiintei noastre, stari dizarmonice, sentimente negative si trairi ale unei realitati deformate pe care nu mai reusim sa le gestionam cu intelepciune si claritate.
Lasand toate aceste dizarmonii la voia intamplarii, ele devin sursa si cauza unor boli, fie de natura psiho- emotionala precum anxietatile, depresiile, starile de panica, fie de natura fizica.

Pentru toate aceste afectiuni, avem la indemana tratamentele cu remedii florale bach descoperite de doctorul de origine engleza, Edward Bach, care ne ajuta sa vindecam oricare din traumele emotionale.
Avem la dispozitie 38 de remedii care corespund a 38 de stari sufletesti generatoare de dezechilibre la nivelul fiintei umane. Tot dr. Edward Bach ne indeamna sa ne observam, sa fim atenti la trairile noastre, sa indentificam ce nu decurge normal emotional si sa ne tratam cu aceste remedii purtatoare de mesaje ale armonizarii si integrarii in armonie dinspre suflet spre trup.

Acestea ne elibereaza de stari de frica, de sentimente de culpabilitate, de lipsa de stima pentru propria persoana, neincredere in viitor, de incapacitatea de a vedea perspectivele, de tendintele de invalidare, de izolare, de lipsa de comunicare, de framantari si suferinte sufletesti adanci si ne redau libertatea si bucuria de a trai propria viata.

Va dau cateva exemple de remedii folosite in tratarea starilor de șoc. Bineinteles, tratamentul se face personalizat in urma discutiei cu pacientul unde se stabilesc starile si remediile necesare fiecaruia:
Mimulus, recomandat pentru fricile pe care le putem identifica (teama de inaltime, de intuneric, de avion, de singuratate, de tot felul de lipsuri, etc);
Aspen, folosit pentru frica care vine din sanul fiiintei noastre, fara sa o putem identifica;
Walnut, pentru a ne adapta unei situatii sau stari noi si pentru a nu ne abate de la calea noastra;
Larch, se recomanda pentru cazurile cind cel afectat vede doar esecul si este lipsit de curaj in fata unui nou inceput;
Star of Bethlehem, utilizat pentru intarirea increderii si sperantei acelora care nu vad luminita de la capatul tunelului;
Rescue remedy, un cumul de remedii administrat in stari de șoc, atat emotional, cat si fizic (accidente, operatii, nasteri, extractii dentare), este eficient chiar si pentru socurile suferite in viata intrauterina.

Putem apela la aceasta terapie cu remediile florale bach daca intelegem corect ca dezechilibrele sufletesti duc la boli grave, ca la nivelul gindurilor si sentimentelor noaste trebuie sa mentinem o anumita curatenie, iar atunci cand intervin perturbari sa le corectam imediat. Am convingerea ca oricine doreste sa faca ordine in viata incepe cu lumea gindurilor si emotiilor, caci ceea ce gandim, aceea si suntem. Pornind pe acest drum, ne putem (re)gasi armonia.

Aceasta terapie se adreseaza si copiilor sau adolescentilor care au o mai mare sensibilitate, personalitatea lor fiind in formare. Este incorecta si daunatoare neglijarea suferintelor sufletesti ale copiilor. Cazul foarte des intalnit in timpurile noastre este divortul sau separarea parintilor, care ii afecteaza adanc pe cei mici si care poate fi tratata prin aceasta metoda.

Pentru claritate doresc sa mentionez ca aceste remedii sunt absolut naturale, obtinute prin metode naturale, nu sunt contraindicate si nici nu interactioneaza cu alte tratamente naturiste sau alopate (medicamentoase), cu care pot fi luate concomitent (prin urmare nu au nici un fel de" toxicitate").
Prin terapia cu remedii florale bach ne armonizam si insanatosim sufleteste si trupeste. Aceasta a inceput sa fie cat mai larg folosita in toate domeniile medicinii, pediatrie, psihiatrie, chirurgie, stomatologie, nuritie, etc.
Indemnul meu este ca aceasta terapie sa devine "terapia casei", adica a casei sufletului si cea a familiei fiecareia dintre noi, ori de cate ori intervin factori perturbatori in drumul vietii noastre.
Aducand si rugaciunea alaturi de noi vom fi pe calea cea dreapta a iubirii, luminii si armoniei.
DOAMNE AJUTA!

2 comentarii:

  1. va rog sa ne spuneti de unde putem cumpara remediile Bach,unde se poate stabili un tratament personalizat.aveti un cabinet, cum ne putem programa, va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. ma puteti contacta la aceasta adresa de mail iuliana.giurgea@gmail.com sau 0741227751 pentru detaliile cerute.

    RăspundețiȘtergere