duminică, 5 septembrie 2010

ABUZUL DE ALCOOL TRATAT CU REMEDII FLORALE BACH

Doctorul Edward Bach a constatat că la originea bolilor stau traumele psihice. Spaimele, depresiile, anxietatea, suferinţa, mânia, fobiile, insomnia, agresivitatea, grijile exagerate, ideile fixe, lipsa de voinţă, încăpăţânarea, şocurile sau complexele sunt câteva dintre stările emoţionale generatoare de boli.
Esenţele florale armonizează şi întăresc calitatea opusă stării pe care o manifestă pacientul şi care îi blochează personalitatea, generând totodată boala. Terapia are efecte pozitive şi asupra creşterii imunităţii, deoarece echilibrul emoţional ajută în procesul de vindecare naturală a organismului.

Cum se tratează abuzul de alcool
În cazul persoanelor care se confruntă cu dependenţa de alcool trebuie, mai întâi, stabilite cauzele care au determinat abuzul: un eveniment grav, pierderea unei fiinţe dragi, un şoc, un eşec profesional sau familial. În urma unei discuţii cu pacientul, se constată stările şi emoţiile predominante sau discordante. În unele cazuri, însăşi afecţiunea dă indicaţiile necesare. Astfel, flaconul de tratament va conţine acele remedii care corespund stărilor dizarmonice ale pacientului.
În funcţie de cauze se stabileşte remediul potrivit, iar tratamentul este personalizat, pentru fiecare individ în parte.
Flaconul de tratament conţine remediul pentru fiecare problemă generată de abuzul de alcool: insomnie, iritabilitate, violenta.
Trebuie mentionat ca insasi constientizarea aceastei probleme de catre pacient constituie primul pas catre un rezultat pozitiv al tratamentului.

Regimul alimentar al dependenţilor de alcool

Un aport adecvat de săruri minerale şi microelemente ajută la refacerea metabolismului şi la reechilibrarea organismului, rol pe care îl au şi vitaminele, mai ales cele din grupul B, precum şi produsele ce conţin aminoacizi.
Regimul alimentar trebuie să fie unul natural, alcătuit din fructe şi legume bogate în vitamine, săruri minerale (mai ales potasiu - pere, banane) sau miere de albine (pentru persoanele care nu sunt diabetice).
Se recomandă, de asemenea, o cură îndelungată pe bază de miere şi scorţişoară (în părţi egale), din care se iau dimineaţa două linguriţe.


„Pacientul viitorului trebuie să înţeleagă că el şi numai el însuşi se poate elibera de suferinţă.” (Edward Bach)

Tratamentul conţine remediul corespunzător stării dizarmonice a pacientului,sau a mai multor asemenea stari primind astfel incredea, pacea, armonia, dragostea si respectul fata de viata.

Se ştie că bolile de plămâni au la origine tristeţi adânci, iar bolile hepatice furii, exces de zel, ambiţii exagerate. Deşi aceste exemple sunt cunoscute, puţini se îndreaptă spre un tratament care armonizează fiinţa în mod natural.

Din flaconul de tratament se prescriu câte patru picături de patru ori pe zi cu picurătorul, direct pe limbă sau în puţină apă, ceai sau suc de fructe. Un flacon administrat corect ajunge pentru trei săptămâni de tratament.”


De reţinut!

Diciplina urmării tratamentului este un element esenţial pentru reuşita acestuia. Pacientul trebuie antrenat cât mai mult în viaţa de familie, în mici excursii în natură sau în plimbări (de exemplu, jumătate de oră, seara). Destul de importante sunt autoobservarea şi încercarea de autocunoaştere pentru un mai bun control al comportamentului. Pacientul trebuie să-şi asume responsabilitatea vindecării, deoarece decizia urmării unui tratament sau a unui stil de viaţă îi aparţine în exclusivitate. Este necesar ca pacientului să i se acorde răbdare şi încredere.
Si cum nimic nu se face fara puterea bunului Dumnezeu sa facem si din a ne ruga o componenta a vietii noastre, astfel ne e deschisa calea vindecarii sufletului si trupului.


Farmacist Specialist Iuliana Giurgea
Competenta in Homeopatie si Terapii Florale Bach (Niv. II)
iuliana.giurgea@gmail.com / 0741227751

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu